Carron Schilders werd geboren op 15 oktober 1967 te Tilburg en begon zijn muzikale loopbaan op 5 jarige leeftijd als drummer in leerlingenorkestjes en later op orgel waarmee hij diverse prijzen won. Vele jaren later kwam de saxofoon in zijn leven waarmee hij in 1995 aan het conservatorium te Tilburg af studeerde. Na zijn studie begon hij al gauw voor zichzelf met een eigen lespraktijk waarbij hij naast groeps en individuele lessen ook jazz en pop workshops gaf.

Als saxofonist had hij zijn eigen kwartet, en speelde op verschillende festivals samen met o.a. de Amerikaanse trompetist Benny Bailey (Bekend van de Dizzy Gillespie en Quincy Jones Big Band).

Carron Schilders & Benny Bailey

Als arrangeur/componist won hij in 1997 twee Europese eerste prijzen nl. de 'Euroring Arrangers Workshop' prijs en de 'Swinging Europe' prijs. Sindsdien schrijft Carron regelmatig als freelance arrangeur/componist voor diverse Omroep Orkesten in verschillende stijlen binnen Europa voorbeelden daarvan zijn het Metropole Orkest en het Danisch Radio Orchestra. Door het schrijven voor deze orkesten werkte Carron onder andere samen met namen als Vince Mendoza en Kenny Barron.

In maart 2003 was Carron gastdirigent van de Bigband van het Brabants Conservatorium te Tilburg in het kader van het Traces Of Brass Festival. Naast de omroep orkesten schrijft Carron ook voor kleine groepen zoals bijvoorbeeld Saxion V (CD Titel : La Manta; uitgegeven door Via Records), Clarte Noir (CD Titel: Black In Color) en het Paul van Kemenade Quintet(o.a. CD Titel: Les Frères Guissé & Paul van Kemenade Quintet).


Ook in het kader van het 50-jarig bestaan van de Koninklijke Luchtmacht en bij de musicals 'Songfestival, Queen en Beatles in Concert' leverde Carron zijn bijdrage als arrangeur voor het orkest van de Koninklijke Luchtmacht.